[][]

JEF - FKKE

JEF
 

européer.hu

Kapcsolat

Sajtószoba

Kapcsolatfelvétel, tagság
Főoldal
 
 

 

Mi a JEF-Budapest?

A JEF-Budapest, egy fiatal, fiatalos egyesület (teljes nevén JEF Magyarország Fiatalok Külügyi Közösségének Egyesülete, JEF-FKKE), ahol az érdeklodo tanulók, hallgatók közösen dolgoznak az értékeken alapuló európai föderalizmus létrejöttéért. Az Egyesület mindenki számára nyitott, aki tenni akar valamit a fent említett célokért, vagy akit egyszeruen csak érdekel az európai politika, a föderális eszme.

Mit csinál egy (magyar) JEF-es?

A JEF egy hatalmas személyi hálózattal rendelkezo szervezet, amelynek részeként az európai országot tagszervezetei információs programokat, nemzetközi szemináriumokat, konferenciákat rendeznek.

A mozgalom céljai között szerepel foként a 2004-ben az EU-hoz csatlakozó 10 új tagállamban és a leendo tagoknál az európai eszme, az európai értékek hirdetése, megismertetése is. Emiatt mi, magyar JEF-esek feladatunknak tekintjük, hogy a társadalom minél szélesebb rétegeihez juttassuk el a szükséges ismereteket, valamint mosolygós, vidám Európa képét, ahol a munkának sikerek és elismerés, megbecsülés a jutalma.

A külföldi rendezvényeken képviseljük Magyarországot, aktívan részt veszünk a vitákban és alakítjuk a JEF nemzetközi céljait is.

Programokat szervezünk Magyarországon, ahol jeles eloadó-meghívottakkal találkozhat, beszélgethet a részt vevo nemzetközi csoport.

Mibol muködik a JEF Magyarországon?

A fent említett muködéshez az anyagi forrásokat az éves tagdíj mellett pályázatok útján, valamit személyes lobbizással, támogatók keresésével teremtjük elo. Külföldi látogatásainkat az eseményt rendezo tagszervezetek támogatják, akik pályázaton nyert pénzekkel finanszíroznak egy-egy eseményt. Egy magyarországi program megrendezésének költségei magasak, hiszen ebben az esetben nekünk kell eloteremteni a vendégeink itt tartózkodásához szükséges forrásokat. Éppen ezért minden támogatást szívesen fogadunk, legyen az anyagi, vagy természetbeli.

 

 
JEF-FKKE © 2004