[][]

JEF - FKKE

 
Rólunk
   
   
Tagjaink
   
Alapszabály
   
Aktuális információk
 
     

 

Rólunk

A Fiatalok Külügyi Közösségének Egyesülete (röviden Külügyi Közösség) 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy közösségbe szervezze a nemzetközi ügyek például a külpolitika, világgazdaság iránt érdeklodo fiatalokat.

A Külügyi Közösséget a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Nemzetközi Tanulmányok szakos hallgatóinak egy csoportja alapította, mivel mélyebben kívántak foglalkozni egy saját maguk által választott témával. Az egyesületet olyan aktív szakmai munkát folytató muhellyé kívánják tenni, ahol lehetové válik a felsooktatási intézményekben megszerzett tudás elmélyítése és bizonyos szintu specializálódás is. Az alapítók reményei szerint a közösség hasznosan és hatékonyan fogja kiegészíteni az érdeklodo fiatalok képzését.

Az egyesület lehetoséget kíván nyújtani a folyamatok, problémák megismeréséhez, a részletesebb ismeretek megszerzéséhez. Mindeközben információs és képzési tevékenységet is folytatni kíván a fiatalok körében.

Az FKKE 2004. májusától aktív résztvevője a Young European Federalists (JEF) európai mozgalomnak. Az egyesület névváltozása is jele annak a külföldi nyitásnak, ami alapján immáron JEF-FKKE néven a magyarok képviselik az országot a JEF Europe rendezvényein.

A Külügyi Közösség -lehetoségeihez mérten- eroforrások felkutatásával segíti az olyan szakmai tevékenységeket -tudományos munkák, tanulmányok, kutatások-, amelyek tudományos igényességgel foglalkoznak egy-egy külügyi témával. Magyarország egyetlen egyetemisták által szerkesztett külügyi magazinjának kiadójaként, a Külügyi Közösség kiváló publikálási lehetoséget nyújt az elért eredmények felmutatására.

Az Egyesület céljaként határozza meg Magyarország európai integrációjának és a magyar diplomácia mindenkori célkituzéseinek támogatását.

 

 

 

JEF-FKKE © 2004