MAGAZIN
Kezdőlap
Európai Unió
Világnéző
Világgazdaság
Kárpát-medence
Képekben
Generation
 
NEMZETKÖZI TANULMÁNYOK
Tanulmányok
Egyesület
Tanfolyam
Könyvesbolt
Keresés
 
KAPCSOLAT
Fórum
Impresszum

 

VILÁGNÉZŐ

Donald Rumsfeld az amerikai csapatok kivonulásáról

2003. október 
-Rácz Péter

Nem vonjuk ki fegyveres erőinket jövő júniustól- mondta Donald Rumsfeld védelmi miniszter a japán Okinawa szigeten, egy amerikai légibázis látogatásakor. A szigetországban  tüntetők hada fogadta az amerikai minisztert.

Donald Rumsfeld vasárnap Szöülba érkezett, hogy megbeszéléseket folytasson Roh Moo-hyun koreai elnökkel és Cho Young-kil védelmi miniszterrel. Hétfőn látogatást tesz az itt állomásozó amerikai katonáknál. Ez volt Rumsfeld első látogatása Japánba és Dél-Koreába, mióta a Bush kormányzat hatalomra lépett.

A japán amerikai nagykövet reméli, hogy Japán végül küld katonákat Irakba még ez év végén. Mondta mindezt annak ellenére, hogy az erről szóló döntést elhalasztotta Japán. 

Közben Jalal Talabani, az USA által kinevezett kormányzótanács elnöke bejelentette, hogy 2004. júniusában megalakulhat a független iraki kormány. A amerikai és már országok katonai csapatainak kivonásáról szóló döntés az átmenet kormány feladata lesz. Ha szükség lesz továbbra is a jelenlétükre, akkor megkérjük őket a maradásra, ha nem, akkor megköszönjük a segítséget, majd távozásra kérjük őket- mondta Talabani.

Rumsfeld másképp látja ezt. A Talabani által mondottak kormányzati szempontból viszsgálják a kérdést, nekünk viszont védelmi szempontból kell. Ez két különböző fogalom -figyelmeztet Rumsfeld.
 


 

hirdetés

hirdetés

 

linkajánló

Copyright 2003-2004. FKKE | europeer@np.hu