MAGAZIN
Kezdőlap
Európai Unió
Világnéző
Világgazdaság
Kárpát-medence
Képekben
Generation
 
NEMZETKÖZI TANULMÁNYOK
Tanulmányok
Egyesület
Tanfolyam
Könyvesbolt
Keresés
 
KAPCSOLAT
Fórum
Impresszum
 


web
européer.hu

 

GENERATION

Európai Ifjúsági Portál - Kérdezzél élőben, magyarul az oktatási biztostól!

2004. május 10.
-Scharek Mónika, Brüsszel

Az Európai Bizottság május 26-án a déli sajtótájékoztatót követően nyitja meg hivatalosan is új, Európai Ifjúsági Portálját (European Youth Portal), ami az ígéretek szerint az EU 20 hivatalos nyelvén, köztük magyarul is olvasható lesz.

A hivatalos megnyitót követően, május 26-án 13.00 és 15.00 között az érdeklődök egy élő, interaktív internetes beszélgetésen vehetnek részt és tehetik fel kérdéseiket (a 20 nyelv bármelyikén) a luxemburgi oktatási biztos Viviane Redingnek. Reding asszony mellett a beszélgetésben részt vesz az új litván biztos, Dalia Grybauskaite is.

Az idő rövidségére való tekintettel a kérdéseket érdemes már most összegyűjteni, és elküldeni a következő címre: http://europa.eu.int/youth/forms/chat_question_en.cfm. A chat technikai feltételeiről, és működéséről az „Chat információs oldalon” olvashatsz.

A Európai Ifjúsági Portál a 2001-ben napvilágot látott „A new impetus for European youth” címet viselő Fehér könyv közvetlen eredményeként született meg, és célja, hogy több és jobb lehetőséget teremtsen a fiatalok Európán belüli mozgására. Az egyes országleírások a szokásos útikönyves információk mellett tartalmaznak ösztöndíj-, munka- és szálláslehetőségeket is.

Számomra érdekes volt látni, hogy könnyen találnak munkalehetőségek azok, akik szabadidejüket önkéntes munkával szeretnék tölteni. Lehetőség van ország, illetve kategória szerint keresgélni. Magyarországon önkéntes munkára csak kevés helyen van lehetőség, pedig lenne rá igény. Uniós csatlakozásunkat követően az Európai Unió Ifjúság 2000-2006 Programját már teljes jogú tagként élvezhetjük, így nő azoknak a száma, akik EU-s pénzen dolgozhatnak, segíthetik a rászorulókat szerte a világban.


 

Hirdetés

 

Hirdetés

On
Line
EU

 

Hirdetés

Hirdetés

 

Copyright 2003-2004. FKKE | europeer@np.hu